9 Haziran 2016 Perşembe

Ozel web program yazdirma rehberi

Kaliteli web program yazdırma konusuyla ilgili gerekli bilgi ve tecrübeyi bu içerikden öğrenebilirsiniz.

Özel web yazılım yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Özel web yazılım yaptırmadan önce bilmemiz gereken maddeler şunlardır;

Yaptırmak istediğimiz web programın hazır olarak daha önceden yazılmışı varmı, eğer varsa düzenlenebiliyormu ve gnu lisans ve açık kaynak olarak mı kodlanmış. Hazır web program var, gnu lisanslı ve açık kaynak kodlu ise özel web programı yaptırmaya gerek yoktur. Çünkü halihazırda olan web programını kullanmanız zaman ve maliyet bakımından daha cazip olacaktır.

İstediğiniz yazılımla ilgili hazır bir web yazılımı yoksa hazır içerik yönetim sistemleriyle web yazılımı projesinin hayata geçirilip geçirilemeyeceği incelenir. Eğer proje hazır içerik yönetim sistemleriyle geliştirilebiliyorsa bu hem maliyet, hem vakit, hemde geliştirici bulma bakımından size birçok avantaj sağlayacaktır. Örneğin özel yaptığınız bir web programı bir elin parmakları kadar kişi hakkıyla yapabiliyorsa wordpress, opencart vs. gibi hazır sistemleri profesyonel olarak binlerce kişi geliştiriyor.

Yukarıdaki kriterlerin hiçbirisi uymadıysa veya sadece size ait bir web yazılım olsun istiyorsanız size profesyonel web yazılımı lazım demektir.

Profesyonel web programı yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

Doğru web programı yazdırırken dikkat etmeniz gereken konular şunlardır;

  • Sözleşmesiz iş yapmayın. Bu işi freelance olarak yapan kişiler var, bu kişilere aşırı derecede güvenseniz dahi sözleşme yapmadan ödeme yapmayın. Ödemenizi banka üzerinden havale veya eft ile yaparsanız elinizde ödeme kanıtı olacaktır. İşi web yazılım firması ile yapıyorsanız kaşe basılmış bir kağıt veya fatura ödeme kanıtı olarak yeterlidir.
  • Yazılımda istediğiniz özelliklerin tamamını bildirmek zorundasınız. Aksi halde eksik kalabilecek kısımlar için ek ücret talep edilebilir ve ek süre istenebilir veya en kötüsü size tamamlanmamış bir proje teslim edilebilir ki bu durumda haksız olan siz olursunuz. Çünkü sözleşmede sonradan eklediğiniz özelliklerin bahsi geçmez.
  • Taslak proje isteyin. Örnek olarak biz doğru web tasarım olarak özel web yazılımlarında 1 hafta içinde taslak projeyi müşterimize gösteriyoruz, müşterimiz olur verdikten sonra proje başlıyor.
  • Teslim süresi konusunda iyi konuşmanız gerekli. Örneğin 1 ayda teslim edilecek bir proje 3. haftadan sonra test aşamasına sokulması gerekmektedir. Test etmeden yazılımı teslim almayın sözleşmede bunu mutlaka bildirin.
  • Fiyatı tam belirleyin. Size vereceği hizmetleri ve fiyatı tam bir şekilde sözleşmede belirtin. Genelde projelerde işe başlayınca proje ücretinin %50'si (yarısı) peşin alınır.

Yukarıda sizlere web program yaptırırken rehber olacak bilgileri paylaştım. Doğru Web dizayn, Web yazılım ve Seo Hizmetleri olarak her türlü proje için bize danışabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki maddelere ek olarak kendi bölgenize yakın firmaları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Biz İstanbul web yazılım firması olarak zeytinburnu - çırpıcı bölgesindeyiz bekleriz...

Doğru Bilişim

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İST

Etiketler: web tasarım, kurumsal web yazılım, kurumsal web yazılım, web yazılım hizmetleri,doğru web yazılım,kaliteli web yazılım,web yazılımı,web yazılımı yapan firmalar,doğru web yazılımı,özel web yazılım,istanbul web yazılım,zeytinburnu web yazılım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder