14 Haziran 2016 Salı

SEO Dostu Web Tasarimi

Seo dostu web tasarım hakkında bilmeniz gereken konuları bu paylaşımda inceleyebilirsiniz.

SEO Dostu Web Dizayn Yapılır?

Search Engine Optimization, arama motor optimizasyonu manasına geliyor. Arama motoru uyumlu web site ise, Google başta olmak üzere arama motorlarında üst sayfalara çıkabilecek alt yapıya sahip web tasarımı anlamına geliyor. Bu tip siteler için "arama motoru dostu", "Google friendly" gibi terimler de kullanılır.

SEO Dostu Web Tasarımının Özellikleri;

Site içi seo kavramı içerisine giren 100 den fazla nokta vardır. Ancak bunlardan en mühim olanlara değinmek yerinde olacaktır.
 
1. Web tasarımınızın tüm sayfaları için özgün ve açıklayıcı meta açıklamaları oluşturun
Bir web dizaynın arama motorlarındaki en önemli görünürlük kriterlerinden birisi meta etiketlerdir. Meta etiketler için ise title ve description açıklamaları olmazsa olmaz önemliliğe sahiptir. Bu açıklamalar sayfanın arama motorları tarafından anlaşılması açısından ilk bakılacak bölgesidir. Title etiketi ortalama 70 harf ve sayfa içeriğini açıklayan kısa bir yazı olmalıdır. Description açıklaması ise sayfa içeriğini kısaca anlatan ortalama 160 harf olan bölümdür. Bunun haricinde Keywords ve benzeri bir çok, nispeten daha az öneme sahip meta etiketleri de bulunmaktadır.
 
2. İçerikleriniz Özgün ve Kaliteli Olsun
Arama motorları geçmiş yıllara nispeten içeriğe çok daha fazla önem vermeye başladı. Geçmişte içeriğe ait semantik bir yapıyla değerlendirme yapma imkanı olmayan arama motorları artık sayfa içeriğinde geçen kelime yoğunluğunun ötesinde, sayfada vakit geçirme, hemen çıkma ve benzer bir çok istatistiği değerlendiriyor. Böylece içeriğin kalitesini, kullanıcıya olan faydasını ölçerek değerliyor. Bu nednle aşağıdaki maddelere mutlaka dikkat etmeliyiz;

* Sitenizin içeriği (metin ve resimler) mutlaka benzersiz olmalı.
* Sitenizde kullanıcının fazlaca vakit geçireceği bir biçimde kaliteli içerik olmalı.
* İçeriğinizde mümkünse video olsun. Böylelikle kullanıcılar sitenizde daha fazla zaman geçirecektir.
* Sitenizdeki paylaşımların dilbilgisi ve imla kurallarına uygun olmasına, çabucak anlaşılır olabilmesine özen gösterin.

3. Web Sayfanız Hızlı Açılmalı
Web sayfanızın çok çabuk açılabilmesi gerekiyor. Bir çok arama motoruna göre bu çok önem verilen bir kural. Bu nedenle web sayfanızdaki imajların ve kod yapısının optimize edilmiş olması gerekiyor. Web sayfanızın hızını ölçebilmeniz için önemli araçlardan 2 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum;

Google PageSpeed Tools : https://developers.google.com/speed/pagespeed/
GT Metrix : https://gtmetrix.com/ 

SEO Uyumlu Web Dizayn Yapıldığında Üst Sıralarda Çıkarmıyız?

Seo kavramını incelediğimizde sadece site içi işlemlerin değil, aynı zamanda site dışı faktörlerin de arama sıralamasında etkili olduğunu görebiliriz. Yani site içi seo uyumu yüzdeyüz yapılsa bile, bir site üst sıralarda olmayabilir. Bu tamamen ilgili konularda sizinle yarışan rakiplerinizin durumuna bağlıdır. Rekabetçi anahtar kelimelerde genellikle ilk sayfada yer alan sayfalar yüksek oranda, site içi seo çalışması yapmış oluyorlar. Bu durumda onların önünde olmak isteyen bir firma için site içi seonun yeterli olmayacağını söyleyebiliriz.

SEO Uyumlu Web Dizayn yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İST

Etiketler: site içi seo, seo, seo çalışması, seo hizmetleri, seo uyunlu web, seo uyumlu web tasarım, seo hizmeti, seo çalışması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder