13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarim

Kaliteli web sitesi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sitesi tasarim yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Uzman bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarim yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi açık bir şekilde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmetleri ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarim fiyatları ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance hizmet verenlerin giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder