17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu makalemde profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen kuruluş veya kişiler için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer programlama aşamasında geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez yada daha kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir kodlama tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında veya başka programcıların yazılımı ele aldığı zaman sorun yaşamadan geliştirebileceği programlardır. Siz programı yapan firmayla ilişiğinizi kesseniz bile farklı bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemez bir web program sadece kodlayıcısının geliştirebileceği, başka web programcının düzenlemek istediği vakit hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web yazılım yüksek maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne aşırı fiyatlara nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek olarak üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif sundu, birisi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan analmalıyızki bu yazılımın fiyatı tahminen 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yüksek veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi veya yukarı ücretlere aldanmayın.
  • İsteklerinizi tafsilatlı bir tarzda aktarın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. İstediklerinizi iyi bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. Aktarılan bir veri kayıt yazılımıydı, istendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için firmalarına gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. İş dünyasında kişiler veya firmalar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içinde bulunduran kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları yer alır. Şirketlerin şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web yazılım sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder